Изключително съм ви благодарен за споделените мнения.

Бях се отказал да се разправям за тези неща, но вашите коментари ме окуражиха.


Желая на всички радост и щастие

Това, което ми бе обяснено е следното:
Фирмата ще започне да изплаща допълнителното трудово възнаграждение, едва след като мине една година от постъпването ми на работа. Някъде срещах подобно нещо -
 "чл.12 ал (9) и (10) единствено указват, че работника може да получи това доплащане чак като придобие 1 пълна година и не по-рано (което е естествено т.к. опита се определя от годините, а не от месеците и дните), и може да иска преизчисляване едва като допълни стажа си с цяла година и не по-рано (по същите причини)."

Да разбирам ли, че именно поради този текст, към настоящия момент, работодателя отказва да ми плаща това допълнително възнаграждение.

И още нещо, какво точно ще ми плаща след 1 година - ще отчете ли предишния ми трудов стаж по специалността или ще си брои отново само годините стаж натрупан в фирмата. 

Искам и да се извиня, ако неправилно и неточно обсъждам темата - за първи път се сблъсквам с подобни казуси и общо взето тази материя е далеч от мен.
Стигнах до тук именно защото в фишовете от предишния си работодател виждах към всяка заплата изплащането на допълнително трудово възнаграждение на база 6 години опит по специалност.


Благодаря много
Всичко добро сърдечно ви желая!
Пфф.... :(

Благодаря за изчерпателния отговор.
Привет,
Имам нужда от малко яснота, относно допълнителното трудово възнаграждение на база стаж/опит по специалност.
Смених работата и се указва, че новия работодател не ми признава 7-те години опит по специалност, а съм назначен на абсолютно същата позиция, от гледна точка кодовете с който се описват различните длъжности в НОИ или там каквото е правилното има на институцията.

Предишният работодател ми изплащаше такова допълнително възнаграждение, 0.6% на година, като добавка към брутната работна заплата.

Спрямо вътрешните правила на новата фирма признават стаж само натрупан в компанията - питам се това законно ли е? Или всеки работодател въвеждайки си негови вътрешни правила, може да си прави едва ли не каквото си иска?

Благодаря
Всичко добро
Благодаря на всички за отговорите.
Общо казано, по принцип имаш право, но реално нямаш :) Както и да е.... все някак си ще се оправя.

Благодаря
Всичко добро
Здравейте,
Изправен съм пред следния казус.
Работодателя отказва да ми изплаща работната заплата по моя лична банкова сметка в банка, нека да я наречем "Х". За сметка на това ми е открил сметка в друга банка "У" в която ще ми превежда заплатата.
Имам потребителски кредит в банката Х, който е обвързан с превод на работна заплата. Тъй като работодателя отказва да ми изплаща заплатата по сметка към банка Х (спрямо т.нар вътрешни правила на компанията) в момента съм в  задъхена улица и не знам какво да направя, така че да не ми се вдигне лихвата по кредита - само защото ми отказват превод на работна заплата по сметка в банка Х.

Има ли право работодателя на налага подобни ограничения и на какво основание? Ако да, то какво мога аз да направя, за да не ми се вдигне лихвата/

Благодаря
Хубав Ден